WEDSTRIJDREGLEMENT :

1. Het bestuur stelt de competitie en indeling van de poules vast.

2. De thuisspelende vereniging zorgt voor de zaal en scheidsrechters inclusief de kosten. De SCHEIDSRECHTER dient een neutraal persoon te zijn, de DAMES en HEREN A poule moeten worden geleid door ERVAREN SCHEIDSRECHTERS.Onder ervaren scheidsrechters wordt verstaan hij/zij die minimaal de N.V.C. scheidsrechterscursus heeft gevolgd en tenminste twee jaar de N.V.C. B poule heeft geleid.

3. Een speler(ster) die gerechtigd is uit te komen voor de NeVoBo mag niet uitkomen voor een NVC-team. ( Uitgezonderd een NeVoBo recreanten team )
4. Bij het niet nakomen van Punt 3 kan de wedstrijd als verloren worden beschouwd, (3-0) en worden er 2 Punten in mindering gebracht van het team dat in overtreding is.

5. Wedstrijden mogen, met een goede reden, 3 x 24 uur van te voren afgezegd worden. Afgezegde wedstrijden worden zsm in onderling overleg opnieuw vastgesteld en deze wijziging wordt doorgegeven aan de competitieleider.Bij niet opkomen of te laat afzeggen van een wedstrijd (overmacht uitgesloten) wordt de wedstrijd als verloren beschouwd.
Noot: In onderling overleg mag altijd worden besloten om de wedstrijd alsnog te spelen. Doel van de NVC is volleyballen en geen bureaucratie.

6. Op verzoek van de aanvoerder kan er in de derde set bij het twaalfde punt van speelhelft gewisseld worden, dit moet voor de wedstrijd in overleg met de scheidsrechter geregeld worden.

7. Met ingang van de competitie 2004/2005 wordt het RALLY POINT systeem toegepast puntentelling tot 25. Er worden DRIE set's gespeeld, de uitslag kan dus 3 - 0 of 2 - 1 worden. Voor iedere gewonnen set krijgt men 1 punt, om een set te winnen moet er een verschil van 2 punten zijn als het vijfentwintigste punt is behaald, zo niet wordt er doorgespeeld tot er een verschil van 2 punten. De DERDE SET moet om 22.30 uur begonnen zijn, indien dit niet mogelijk is neemt de aanvoerder van het bezoekende team in overleg met de scheidsrechter de beslissing of er verder gespeeld wordt, indien er niet verder gespeeld wordt is de uitslag van de gespeelde set's bindend, indien nodig voor de eindstand van de competitie wordt de niet gespeelde set(s) ingehaald.

8. De tijden vermeld op de website zijn de AANVANGSTIJDEN, de aanvangstijd is het begin van de wedstrijd, het inspelen is minimaal 10 minuten voor de aanvangstijd. Indien een team niet compleet op het speelveld aanwezig is (aanvangstijd) dan heeft het team dat te laat aanwezig is de eerste set met 25 - 0 verloren, is een team na 15 minuten niet compleet aanwezig, dan heeft dat team de wedstrijd verloren met 25 - 0, 25 - 0, 25 - 0. uitslag 3 - 0. Een compleet team bestaat uit minimaal ZES spelers(sters), indien een team incompleet raakt door een blessure op het moment van spelen bestaat een team uit minimaal VIJF spelers(sters). Bij uitsluiting ( weggestuurd door scheidsrechter ) moet een team uit minimaal ZES speler(sters) bestaan.

9. PROMOTIE/DEGRADATIE : Het team dat als eerste is geлindigd in de B poule promoveert, Het team dat als laatste is geлindigd in de A poule degradeert.
Afwijken van deze regeling is mogelijk op verzoek van beide teams. Bij de ledenvergadering wordt de beslissing genomen.

10. AANVANGSTIJDEN : Dames en Heren poules op zaterdag of doordeweeks tussen 19.00 en 21.30 uur.

11. Er wordt gespeeld volgens de officiлle volleybal spelregels. Uitzondering hierop is dat de bal niet met de voet gespeeld mag worden aanraking t/m de knie is toegestaan. Er wordt niet met een libero gespeeld. Er dient in uniform tenue gespeeld te worden. Er wordt volgens het rally point systeem gespeeld.
12. WEDSTRIJDKAARTEN : De beide aanvoerders dienen nadat de wedstrijd is gespeeld de uitslag en setstanden te controleren en NAAM en HANDTEKENING op de wedstrijdkaart te vermelden. De aanvoerders hebben het recht op de wedstrijdkaart een protest te aantekenen, na ondertekening mogen er geen wijzigingen worden aangebracht. De wedstrijdkaarten na invulling fotograferen en sturen naar uitslagen.nvc@gmail.com of via Whats-app naar 06-22473885.
De ingevulde kaarten mogen nadat de correcte stand op de website is opgenomen worden weggegooid. .

13. NETHOOGTE : Heren : 2.43 m. Dames : 2.24 m. Jeugd A : 2.35 m. Jeugd B : 2.24m. Mini's : 2.05 m. Net-antennes zijn verplicht.

14. PRIJZEN : Per poule krijgt de kampioen een bal. De nr's 2 en 3 krijgen een waardebon. Voor de Dames A en Heren A is er tevens een wisselbeker beschikbaar.

15. COMPETITIE BIJDRAGE : De competitie bijdrage is Eur 20,- per team. Een Team dat zich terugtrekt na opgave wordt Eur 25,- in rekening gebracht